Hizmetlerimiz


Onur Metal

Onur Metal

Çatı ve Cephe Kaplaması

Cephe kaplama binalarda hem ısı hem de ses geçişini azaltan bir teknik uygulama olarak bilinir. Cephe kaplama yapıldığı binan ısının iletimi sırasındaki direncini maksimum seviyeye taşır. Bir yerde ısı yalıtım için cephe kaplama yapılırken binanın tek bir bölgesini değil tüm binayı kaplatmak gerekir. Cephe kaplaması ile birlikte binaların hem ömrü uzar hem de yaşanabilecek ısı kaybı engellenerek enerji noktasında da tasarruf sağlamanıza neden olur. Burada elde edilen enerji tasarrufu ile hem cebinize hem de doğaya karşı katkı sağlamış olursunuz. 

Birbirinden farklı yalıtım malzemeleri ile binalarda hem iç hem de dış cephelerin teknik ve mimari olarak kaplanması işlemine cephe kaplama ismi verilir. Daha kısa tanımı ile dış cepheyi montalama işlemine verilen addır. 

Cephe kaplama yapılmasındaki amaç binalardaki ısı yalıtımını yaparak binayı dış etkenlere karşı korumak ve güçlendirmektir. Cephe kaplaması ile yalıtım yapılan binada 20 ila 22 derece arasında sıcaklığın korunması hedeflenir. Tasarrufun yanı sıra dış görüntü açısından da cephe kaplama modelleri binanın estetik bir görüntüye kavuşmasını sağlar. 

Çatı Kaplama Nedir?

Binaların veya genel adıyla yapıların kar, yağmur gibi dış etkenlerden korunması, ısı yalıtımının sağlanması amacı ile yapılan uygulamalara çatı kaplama denir.

Kullanılan kaliteli çatı kaplama  malzemeleri, binanın uzun ömürlü olması ve içerisindeki yaşamın sağlıklı olarak devam ettirilmesi açısından oldukça önemlidir. Eskiden yalnızca kiremit modelleri uygulanıyordu. Günümüzde kiremit çatılara alternatif birçok seçenek mevcut. Aşağıda, yeni nesil seçenekler hakkında bilgi paylaştık. Yeni nesil malzemeler, binayı dış etkenlerden korurken aynı zamanda binanın ısı yalıtımına da katkı sağlamaktadır. Yeni çatı kaplama modelleri ile yüksek ısı yalıtımı oranlarına ulaşmak mümkün.

Kaplama işlemi, demirden ya da dayanıklı malzemeden imal edilmiş iskelet üzerine inşa edilir. Bu işlem farklı malzemeler kullanılarak binanın durumuna göre yapılmaktadır.

Kenet, bakır, Galvanit, Kiremit, panel , trapez , membran, şıngıl  Gibi farklı farklı malzemeler tercih edilebilir. Bu malzemelerin her biri farklı üretim teknikleri ile üretilmektedir.